28. oktober 2016
  • Moderne Cultuur

BLOOOM AWARD BY WARSTEINER 2016

Op woensdag 23 september is tijdens de award ceremonie bekend gemaakt dat de Duitse kunstenaar Matthias Danberg de winnaar is geworden van de Blooom Award by Warsteiner 2016. Catharina Cramer, eigenaresse van familiebedrijf Warsteiner, heeft hem de eerste prijs uitgereikt tijdens de Art.Fair in Keulen. Femke Huurdeman en Rahel Zaugg sleepten de tweede en derde prijs in de wacht.

image003

1. MATTHIAS DANBERG – SCULPTURES

Matthias Danberg overtuigde de jury van zijn kunnen met zijn film ‘Sculptures’ en ontving de BLOOOM Award uit de handen van Warsteiner CEO-Catharina Cramer. In de film komt science fiction en sculpturaal werk samen.

Matthias Danberg wordt een jaar lang gecoacht door een deskundige mentor die hem helpt bij het zetten van de essentiële stappen in zijn kunstcarrière en daarboven op ontvangt hij een geldsom van 1500 euro om te investeren in zijn verdere projecten. Ook zal hij samen met jurylid Walter Gehlen naar Miami reizen om de Art Basel Miami Beach bij te wonen.

2.FEMKE HUURDEMAN – Pippin and the Pursuits of Life

Op de tweede plaats eindigde Femke Huurdeman met haar film Pippin and the Pursuits of Life. Zij wordt beloond met een eigen solo-expositie in een geselecteerde galerie en een trip naar Art Parijs.

Femke Huurdeman maakte als afstudeerproject een mode-film met een sprookjesachtig verhaal voor de Nederlandse ontwerper Maaike Fransen. Ze heeft deze spraakmakende film ook al eerder mogen presenteren op diverse fashion filmfestivals over de hele wereld.

3. RAHEL ZAUGG – Liberator – Parts of Defence

Rahel Zaugg eindigde op de derde plaats met zijn kunstwerk ‘Liberator – Parts of Defence’ en krijgt de kans om één dag in de voetstappen te lopen van een ervaren kunstexpert die hem voorziet van de broodnodige tips om het te maken in de kunstwereld.

27_butterbluemli