11. mei 2017
  • Moderne Cultuur

BLOOOM Award 2017. Schrijf je nu in!

De inschrijfperiode voor de BLOOOM Award by Warsteiner is geopend! Deze internationale kunstprijs is erop gericht om aanstormend talent te helpen met het zetten van de eerste stappen binnen de kunstwereld. Dit jaar vindt de BLOOOM Award by Warsteiner voor de achtste keer plaats tijdens ART DÜSSELDORF van 16 tot 19 november. Jonge creatievelingen kunnen zich vanaf nu tot en met 31 juli inschrijven. Verschillende vormen van kunst zijn welkom, zoals beeldende kunst, design, fotografie, film en video. Dit jaar is tevens de categorie ‘Music videos’ toegevoegd om nog meer kunstzinnig talent aan te trekken.

Jury en prijzen
Een vakkundige jury beloont uiteindelijk de top drie van de tien finalisten met prijzen die hen verder helpen met hun carrière op het gebied van coaching en het leggen van contacten. Alle tien de finalisten mogen hun werk exposeren op BLOOOM tijdens ART DÜSSELDORF. De grote winnaar wordt beloond met een eigen expositie, een trip naar Art Basel Miami Beach of Art Basel Hong Kong, een geldprijs van 1.500 euro om te investeren in materialen en een jaar lang professionele begeleiding van een mentor. De tweede plaats wint een expositie bij een bekende galerie en een bezoek aan de Art Paris Art Fair en de derde plaats wint een mentorsessie met een kunstexpert.

De vijfkoppige jury bestaat uit Catharina Cramer, eigenaresse van Warsteiner, Yasha Young, directeur en curator van het Berlijnse museum Urban Nation, en Walter Gehlen, mededirecteur van ART DÜSSELDORF en de BLOOOM fairs. De overige juryleden worden later bekend gemaakt.

Meedoen?
Ben jij 18 jaar of ouder en heb jij de ambitie om jouw kunstwerk met de buitenwereld te delen? Schrijf je dan nu in. Inschrijven is mogelijk tot en met 31 juli 2017. Let op: het werk mag maximaal 2 jaar oud zijn. Ga voor meer informatie of inschrijven naar Blooom Award by Warsteiner
http://www.blooomawardbywarsteiner.com/Step_1_Registration

MB_WAR_1-2019_HiRes-1

Nederlands talent van wereldformaat
Vorig jaar ontving de jury meer dan 2.000 aanmeldingen uit 84 landen. Femke Huurdeman wist toen als een van de 63 Nederlandse deelnemers een plaats in de finale te bemachtigen. Zij eindigde uiteindelijk op de derde plaats met haar film Pippin and the Pursuits of Life. Door de jaren heen hebben verschillende Nederlanders of internationale deelnemers van Nederlandse kunstacademies in de finale gestaan. Tot twee keer toe heeft een kandidaat uit Nederland de BLOOOM Award gewonnen: in 2014 won Samira Elagoz met haar korte film Four Kings en in 2011 ging voor Nederland Alex Winters er met de hoofdprijs vandoor.

PR_The_judges_and_finalists_of_BLOOOM_Award_by_WARSTEINER

De kunst van bier

Warsteiner heeft al generaties lang een bijzondere band met kunst en cultuur. Ook Catharina Cramer, de huidige eigenaresse van de brouwerij, is een groot kunstliefhebber: “We willen deelnemers op de lange termijn ondersteunen en verder helpen met hun carrière. Dit jaar hebben we een nieuwe categorie toegevoegd aan de BLOOOM Award om nog meer aanstormend talent de kans te bieden om deel te nemen”.

Door de jaren heen hebben verschillende kunstenaars meegeholpen aan de opbouw van het biermerk. Zo brengt Warsteiner ieder jaar in samenwerking met internationale kunstenaars een reeks Artglazen uit. Ook heeft Andy Warhol het Tulpglas vereeuwigd in één van zijn werken.

#warsteinerart

_Felix_J._Hild__04